ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σάλτσα ντομάτας
Σωτάρετε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μάραθο, καρότα, σέλερι και σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε τα μπαχαρικά και την πάστα ντομάτας. Σωτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και το νερό. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Προσθέστε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήστε το να βράσει.
Για τα καρότα φούρνου
Κόψτε τα καρότα σε φετάκια των 2 εκ., ανακατέψτε με το λάδι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τα ζεστά.
Για το ντιπ σαμπούκο
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Σερβίρετε το κρύο.